Fysisk aktivitet er vigtig for helbredet

Træning forlænger livet, gør risikoen for sygdomme mindre.

Sygdomme, hvor vi ved at fysisk aktivitet har en forebyggende effekt, er hjertekarsygdomme, type-2 diabetes, metabolisk syndrom og tyktarmskræft.

Hvad viser forskningen?

Den aktuelle forskning af træningens effekt på kroppen viser at:

  • Personer, som normalt er inaktive, kan forbedre deres helbred ved at bevæge sig regelmæssigt.
  • Personer i alle aldre, børn, voksne, ældre, kvinder som mænd, opnår positive fysiologiske ændringer som følge af fysisk aktivitet.
  • Fysisk aktivitet behøver ikke at være anstrengende for, at man opnår sundhedsmæssige fordele.
  • Fysisk aktivitet har mange positive effekter på kroppens funktioner. Virkningerne på hjerte, kredsløb og muskler har i mange år været kendt. Fysisk aktivitet har også en positiv indflydelse på stofskiftet og på hormonsystemet.
  • Nogle af de positive effekter fra fysisk aktivitet – både fra udholdenhedstræning og fra styrketræning – aftager i løbet af få uger.

Træningsprogram eller personlig træning?

Træningsprogram

Med et personligt træningsprogram bliver din træning systematisk tilrettelagt og tilpasset til din hverdag. Det betyder friheden til at træne på dine præmisser og du ikke behøver at opgive dit liv eller din bankkonto for at få det til at ske. 
Det er med til at holde motivationen så du når dine mål og drømme. Det er nemmere at holde motivationen når du bliver guidet korrekt og du ved hvad du skal træne. Samt at stå til ansvar ikke bare over for dig selv, men også over for en træner, øger motivationen radikalt meget.

Personlig træning

Forskellen på træningsprogram og 1:1 træning er, at ved 1:1 træning mødes vi til din træningspas. Det kan for eksempel være til dit løbepas, styrketræning eller svømning. Her bliver du guidet i korrekt teknik og tips & tricks. Jeg oplever større og større tendens til at folk ønsker en fast træner der har forstand på andet end squat og de rigtige proteiner. De ønsker en personlig sparringspartner og motivator.