Carina Damborg har trænet hos Getfit2
Kategorier:

1/2 ironman gennemfør - tillykke med den flotte sejren

Søndag den 17. juni 2018 deltog Carina i Ironman 70.3 Europamesterskabet i Helsingør. Hun kunne med glædestårer fejre sin drøm om at gennemføre en 1/2 ironman i flot stil.

Hvad er Ironman 70.3?

1/2 ironman eller Ironman 70.3 – kært barn har mange navne. I virkeligheden er Ironman et firma navn og 70.3 er betegnelsen på den samlet distance som udøveren tilbagelægger. Du kender det måske bedre som en 1/2 ironman.

Uanset navnet, er distancen og udfordringen den samme. Udøverne skal svømme 1900m i havet, cykle 90km og som afslutning løbe et 1/2 maraton. Det skal ske inden for 8 timer og 30 min. Men det er fordelt således: Svømning maks 1 time og 10 min, cykling efter 5 timer og 30 min og løbet skal være overstået efter 8 timer og 30 min.

Fakta om Ironman 70.3 2018
– 2680 deltager
– Hurtigste kvinde 4:07:18
– Hurtigste mand 3:40:22

1/2 ironman – imponerende eventyr

Carinas eventyr begyndte i 2016 hvor hun meldte sig ind i Brøndby Triathlon Club. Samme år gennemførte hun en triathlon på SPRINT distancen, (750m svømning, 22 km cykling og 5 km løb) Samt en masse fælletræning og alt det sociale hygge som klubben er kendt for.

2017 var et stille år, pga. en skade. Men midt december 2017 tager Carina fat i mig og fortæller hun gerne vil have hjælp til planlægningen af hende træning, så hun kan gennemføre en 1/2 ironman. Det gav hende 6 måneders træning, hvilket også er den anbefalede forberedelsesperiode. Der har både været ups and downs undervejs. f.eks. en operation slut februar gav lidt bekymringer, men Carina var i så god grundform at dette ikke betød det store. Så er der naturligvis også dem i dagligdagen. Nogle dage er det befriende og sjovt at træne, andre dage er mindre sjove, men skulle gøres.

Stor vilje og familiens støtte

En 1/2 ironman er en distance som man skal have respekt for, uanset om du er debutant eller rutineret triatlet, for det er bestemt ikke en walk-in-the-park distance. Det kræver sit at være mor, kæreste, at passe sit arbejde og oven i alt det kommer så mange timers træning. Så Carinas vilje og familiens støtte har gjort det muligt for hende at gennemføre hendes drøm. Så næste gang du ser Carina, giv hende en high-five og fortæl hvor sej hun er 👍

Carina Damborg har trænet hos Getfit2

En sand fornøjelse

At stå på sidelinjen og følge Carinas rejse har været spændende. Jeg er stolt over hendes resultat og at være hendes træner.

Fedt at følge hendes personlige udvikling

Når jeg tænker tilbage på tiden da Carina begyndte, er der sket rigtigt meget og jeg ved at der et område, som hun kæmpende særligt meget med. Det kommer jeg til om lidt.

Men først er det værd at nævne, i begyndelsen var hendes store bekymring om hun overhoved kunne gennemføre en 1/2 ironman og samtidig undgå at blive den sidste deltager der kom i mål. Men den tvivl fik hun fjernet godt og grundigt.

Et andet punkt der er værd at nævne her, er at hun I foråret overraskede mig med hendes formkurve som var stærkt stigende. Hun lå foran min forudsigelser og den forventede status. Det rigtige gode ved dette, var at hun forblev skadesfri, hvilket bl.a. betød træningsbelastningen var korrekt.

Hvad var det så Carina kæmpede så meget med?

OW eller bedre kendt som Openwater, er svømning i åbent hav. En disciplin der er væsentligt anderledes end svømmehallens sikre rammer. I OW er der ingen banetov, ingen lav ende og ingen kant efter 25m eller 50m. Men der er til gengæld bølger, strøm og god mulighed for at svømme i den forkerte retning. Samt man kan ikke altid se eller nå bunden.

For Carina var det grænseoverskridende og en kamp at komme fra svømmehallen og ud i OW. Hun kunne nærmest panikken ved tanken om det. Men det som hjalp hende i gennem så hun blev mere fortrolig med OW, var gode klubkammerater og god hjælp.

Det var også disse ting som hun kunne trække på da hun på selve raceday, i vanden blev ramt af frygten for at svømme i åbent havet. Hun fik kæmpet sig godt igennem ved kortvarigt at støtte sig til en kajak (det er i overensstemmelse med reglerne, bare hun ikke får fremdrift) og få verbal support fra en klubkammerat.

Carina kæmpede ikke bare med selv udfordringen i at gennemføre en 1/2 ironman, men også hendes indre frygt skulle overvindes i åbent hav.

Det kræver både stort fysisk og mentalt overskud.💪👏

Kender du en som også skal læse om Carinas store bedrift, så del indlægget med dem ⬇️

Tak for du tog dig tid og læste med.

Sportslige hilsner

Mikio

#

Være den første med en kommentar

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.