Styrkeøvelser til løb og triathlon
Kategorier:

Styrkeøvelser til løb og triathlon

Her er samlet 7 nemme og effektive styrkeøvelser som er målrettet til løbere og triatleter,. Øvelserne kommer godt rundt om de store muskelgrupper. Alle 7 styrkeøvelser (1 sæt) gentages to til tre gange. Der skal være 60 til 90 sek. pause mellem hver øvelse og 90 sek pause mellem hvert sæt.

Leg raises GetFit2.dk

15 benløft på ryg

Udførelse: Lig på ryggen med benene strakt over jorden og hænderne under ballerne. Løft benene op til ca. 45. grader. Vend tilbage til udgangsstillingen.

burpees hos GetFit2.dk

15 burpees

Udførelse: Start stående. Sæt hænderne ved fødderne. Spring tilbage med fødderne, så du kommer til at stå i armstræknings position. Lig dig ned på maven. Spring herfra igen med fødderne hen til hænderne. Rejs dig op. Spring op i luften og sørg for at hofte og knæ er strakte, og klap med hænderne.

15 englehop

Udførelse: Sid i hug med den ene fod, foran den anden, fingrene støtter mod gulvet. Sæt af med hænder og fødder – spring højt op med armene strakt over hovedet, herefter ned i udgangsstilling med modsatte fod forrest.

Plankeøvelse med GetFit2

2 min planke

Udførelse: Lig med kroppen ret, støttende på tæer og albuer (planken) I meget rolig tempo løftes den ene arm og det modsatte ben og holdes kort. Armen og benet føres tilbage til udgangspunkt. Øvelsen gentages med den anden arm og andet ben.

Foldekniv med GetFit2.dk

15 foldekniv

Udførelse: Lig på ryggen med armene strakt over hovedet. Bøj benene, hænderne skal nu røre dine hæle / fødder.

Hofteløft

15 hofteløft

Udførelse: Lig på ryggen med benene bøjet og fødderne i gulvet. Løft hoften i roligt tempo så højt som muligt og hold stillingen i 3 - 5 sekunder. Vend tilbage til udgangsstillingen.

15 mavecykling

Udførelse: Lig på ryggen med benene strakt over jorden og hænderne ved ørene uden at holde fast. Før den ene albue til den modsatte knæ mens benet bøjes. Vend tilbage til udgangsstillingen og gentag med modsatte albue og knæ.

Tak for du læste med og jeg håber du er blevet inspireret. 

Kender du en som også skal inspireres, så sætter jeg stor pris på hvis du deler dette opslag.

Sportslige hilsner

Mikio

Coach Mikio Administrator
HOKA Danmark | Løbeekspert | Personlig træner
Mikio Karmann har været aktiv løbe- og triathlon samt personlig træner siden 2012 og stifter af Getfit2. Han blev uddannet niveau 2 træner hos DIF og DTriF i 2012. Har bl.a. været løbe- og cheftræner i Brøndby Triathlon Club og fungere som teknisk- og overdommer hos DTriF. Hans fuldtidsarbejde er hos HOKA Danmark med salg og branding af den populære løbesko HOKA, giver han således en kæmpe indsigt i sportens verden
#

Være den første med en kommentar

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.